We moeten allemaal ons steentje bijdragen voor een duurzamere wereld, zeker in de autosector. Daarom zetten wij in 2023 nóg meer in op duurzaamheid. In deze blog vertellen we je graag hoe we dat gaan doen.

Lagere CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot zo laag mogelijk houden, dat is iets waar we met z’n allen aan moeten werken. Daarom bestaan er ook verschillende nationale en internationale wetten voor. Bij Paesen dragen we graag ons steentje bij, zeker omdat de autosector voor grote emissies zorgt. We gaan voor meer duurzaamheid zowel binnen de onderneming als op onze vloot. In 2023 staan er alvast 2 grote projecten op de agenda. We lichten ze graag even toe.

Meer hybride en full electric wagens

In 2022 hadden we 1 volledig elektrische wagen: de Volkswagen ID. 3. In 2023 komt daar een extra full electric wagen bij, samen met 4 plug-in hybrides. En da’s goed nieuws! Want een elektrische wagen stoot over z’n hele leven zo’n 60% minder CO2 en luchtverontreinigende stoffen uit dan een wagen op benzine of diesel. Er komt ook geen fijnstof en stikstofdioxide – wat smog veroorzaakt – uit de uitlaat, waardoor de luchtkwaliteit een pak beter is.

Daarnaast verlagen we ook de gemiddelde CO2-uitstoot van onze volledige vloot. Zo komt er voor de personenwagens een maximum van 130 gram/km.

Volkswagen ID.3
Onze Volkswagen ID.3

Eigen carwash met regenwater

Waterverbruik en duurzaamheid gaan hand in hand. Wist je dat het gemiddeld kraanwaterverbruik van een gemiddeld gezin zo’n 90 liter per persoon per dag is? Zeker nu we steeds vaker lange periodes van droogte hebben, is duurzaam omgaan met water een must. Daarom installeren wij een carwash waarbij we onze eigen wagens met regenwater wassen en het afvalwater hergebruiken. Dat is milieuvriendelijk én waterbesparend.

Elke stap richting duurzaamheid telt

We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar we blijven ons inzetten voor meer duurzaamheid. Op onze Facebookpagina ontdek je als eerste al het nieuws over ons bedrijf en onze vloot. Of neem rechtstreeks contact met ons op. We zetten je graag op weg.